Yeşilliklerle Dolu Bir Ofis

MİMARLIK 08 Aralık, 2017

Bu yeşil çalışma ofisi, eski bir seranın güneye bakan cephesinde, çiçekler için inşa edilmiş sıcak bölümün ofise dönüştürülmesi ile ortaya çıktı. Çin’in Guangzhou şehrinde bulunan bina, O-office tarafından tasarlanmış.

Yeşilliklerle Dolu Bir Ofis

Ön cephede bulunan doğal taş kaplı kapı eski halinde bırakıldı ve ofisin giriş yolunu oluşturdu. Alan, yerel bir peyzaj firmasının ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlandı.  

Mimar, binayı samimi ve küçük bir kasaba evi benzeri olarak tasarladığı için evin orijinal dokusunu korumuş. Tasarımda, doğal aydınlatma ve havalandırmaya ağırlık vererek düşük enerji kullanımı elde edilmiş.

İç mekan yatay olarak ikiye bölünmüş; büyük tasarım ekibi zemin katta faaliyet gösterecek, üst katta ise bağımsız olarak çalışacak tasarım ekipleri ve yöneticiler için odalar oluşturulmuş.

Kasabanın ortak alanı, doğal olarak havalandırılıyor ve yeşilliklerle dolu geniş bir merdivenle resepsiyona bağlanıyor.

Yeşilliklerle Dolu Bir Ofis

Üç ‘heteropanax’ ağaç çalışma ofisinin zemininden üst kata doğru büyüyor ve yarı açık bahçe havası veriyor.

Binanın içindeki bitki geçişleri çalışanların motivasyonunu artırıyor.

 

Kaynak:   archdaily

ELİF PARLAK

ELİF PARLAK

ELİF PARLAK HAKKINDA

İlginizi Çekilebilecek Odaklar

Facebook Yorumları

YORUMLAR