Metal Küpün Altındaki Sanat Müzesi

MİMARLIK 19 Ekim, 2017

Norveç Lillehammer Sanat Müzesi ilk olarak 1994 yılında Snohetta tarafından yenilendi. Müze yenilenirken 1960 yıllarındaki düzeni daha güncel bir şekle dönüştürüldü ve binaya yeni bir uzantı yapılması ile sonuçlandı. 20 yıl sonra, müzeye Norveçli bir firma tarafından, yeni bir sergi salonu, iki tiyatro eklendi ve sinema salonu yenilendi.  

Yenilenmenin ana teması, mimari ve peyzajın her yönüne sanatın entegre edilmesidir. Aynı zamanda, yeni uzantının, var olan bölümler ve üç yeni bölümle bir bütün olarak algılanmasıdır.

Snohetta’nın şeffaf bir taban üzerinde binayı yükseltme fikri öne çıktı.

Çocuk atölyesi, dalgalı çelik bir cepheye sahip olan konsolun altında, yeni zemin katta yer alıyor.  

Mimarlar, sanat ve mimariyi çarpıcı ön cephe ile konsepti öne çıkarmaya çalışıyorlar.

Norveçli sanatçı Bard Breivik tarafından, vurulmuş yıldız fikrinden yola çıkarak cilalı çelikten obje çatıya yerleştirilmiş. Doğal ışığa bağlı olarak değişen yansıtıcı cephesi ile son derece güçlü ve güncel bir görüntü oluşturmaktadır.

Dış cephe değişimlerinin dışında, sinemaya eklenen iki oditoryum ile daha canlı bir hale geldi; oditoryumlardan biri mevcut yapıya, diğeri ise sanat bahçesinin altına yerleştirilmiş. 

İki katlı galeri Lillehammer’lı sanatçı Jacob Weidemann’a ayrılmıştır.

Müzeye yapılan yeni bağlantı ile sanat bahçesine ulaşım sağlandı.

 

Kaynak:  designboom.com

ELİF PARLAK

ELİF PARLAK

ELİF PARLAK HAKKINDA

İlginizi Çekilebilecek Odaklar

Facebook Yorumları

YORUMLAR