Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi

MİMARLIK 08 Eylül, 2019

Göl kıyısındaki eğimli ve ormanlık bir arazide, dört kişilik bir aile için inşa edilen çevre dostu ev, yıl boyunca doğayla iç içe dinlenme yeri olarak kullanılıyor.
Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi
Cumberland weeHouse
olarak adlandırılan çevre dostu ev, Alchemy Architects tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin Cumberland şehrinde tasarlanmıştır.
Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi
Yerel malzemeler kullanılarak inşa edilen iki katlı evin girişi üst kottan yapılıyor. Giriş katında bir yatak odası, banyo, mutfak ve yaşam alanları bulunuyor.

Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi
Evin iki cephesini saran geniş veranda
, yaşam alanlarını dışarıya doğru genişleten, boydan boya pencerelere sahiptir.
Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi
Kule gibi yükselen merdiven evi, ağaçların arasında yüksekliğini ve konumunu vurgulamak için dikey olarak kaplanmıştır.

Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi
Eğimden dolayı açığa çıkan bodrum kat göle doğrudan bağlantı sağlıyor. Bodrum katta iki yatak odası, banyo ve oturma odası bulunuyor.

Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi
Cephelerde ana kaplama malzemesi olarak korteks çelik kullanılmıştır.

Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi
Kuleye dikey olarak uygulanan yerel kaynaklı ahşaptan yapılan corncrib kaplama, döşemede ve sundurmada yatay olarak kullanılmıştır.
Kafa dinlemek için tasarlanmış kır evi

Kaynak: archdailyweehouse

Fotoğraflar: Geoffrey Warner

ZEHRA KARAHASAN

ZEHRA KARAHASAN

Zehra Karahasan Hakkında

İlginizi Çekilebilecek Odaklar

Facebook Yorumları

YORUMLAR