Çiftlik Binası Enerji Tasarruflu Eve Dönüşmüş

MİMARLIK 20 Kasım, 2017

David Nossiter Architects 1950’lerde bir yangın sonucunda harap olmuş çiftlik binasına yeni bir soluk vermişler. Yenileme sonucunda, kırsal formdaki binalar enerji tasarrufu için yüksek performanslı sistemler ile donatılarak çağdaş binalar haline getirilmişler.

Church Hill Barn adındaki proje İngiltere’nin Suffolk ve Essex şehirleri arasında yer almış ve yerel malzemeler kullanılarak yenilenmiştir.

Çiftlik Binası Enerji Tasarruflu Eve Dönüşmüş

Church Hill Barn yenileme projesinin odak noktası açık avluya bakan katedral benzeri oranlara sahip olan büyük ahırdır. Mimarlar, çatıdaki ahşap kafesleri tutarak çatının termal performansını artırdılar. Dış duvarlara ise koyun yünü ile yalıtım yapıldı.

Mimarlar, binanın yenilenmesi sırasında çatının kötü olan bölümlerine ahşap eklemeler yaptı, diğer bölümleri ise onarmakla yetindi.

Yenilenen binada orijinal açıklıklar korundu ve zeminden tavana kadar olan pencereler sayesinde doğal ışık binanın merkezine kadar ilerliyor.

Orijinal tuğla duvar ve yerel malzemeler cilalanmış beton zemin ile tamamlanmış.

Çiftlik Binası Enerji Tasarruflu Eve Dönüşmüş

Çeşitli alanlar mümkün olduğunca açık planda çalışılmış ve özel alanlardan huş ağacından yapılmış kontrplak levhalarla ayrılmış.

Yerden ısıtma sistemi boyler ile desteklenmiş, aynı zamanda mekanik havalandırma ve ısı geri kazanım sistemi güçlendirilerek enerji kullanımı en aza indirilmiş.

 

Kaynak:  davidnossiter.com

ELİF PARLAK

ELİF PARLAK

ELİF PARLAK HAKKINDA

İlginizi Çekilebilecek Odaklar

Facebook Yorumları

YORUMLAR