1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

MİMARLIK 21 Kasım, 2017

1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu
Mimarlar mevcut bir depoya bahçe ve ışık ekleyerek sıcak ve yaşanabilir bir aile evi yarattı.
1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

Zen Architects tarafından Melbourne’de tasarlanan projenin ana hedefi 60’larda yapılmış mevcut depo yapısının, konforlu ve enerji verimli bir eve dönüşürken mümkün olduğunca korunması ve mevcut malzemelerin geri dönüştürülerek yeniden kullanılmasıydı.
1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

Malzemelerin korunması ve yeniden kullanılması felsefesi proje boyunca uygulanmıştır. Aydınlatma elemanları, yangın boruları, kapılar, kaplamalar ve tavan kaplamaları dahil birçok orijinal eleman yeniden kullanılırken, çevre dostu yapının dış cephesi de korunmuştur.
1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

Mevcut zemin döşemesi de, kısmen kısıtlı arazi erişimi nedeniyle kısmen de olsa kendine özgü enerjisi nedeniyle korundu.
1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

Projeye iç mekanları gün ışığı ile dolduran, kışın sıcak olmasını sağlayan kuzey açılı bir avlu eklendi.
1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

Bol güneş ışığı alan yapıda çapraz ve doğal havalandırma, yeni hareketli panjurlarla sağlandı.
1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

Deponun orijinal hacmi ve yapısı içerisindeki asma odalar yatak odaları için gizlilik sunarken, yeni yükseltilmiş veranda avlulu yaşam alanlarını birbirine bağlar.
1960'ların deposu ileri dönüşümle aydınlık bahçeli bir aile evi oldu

Kaynak: design-milk.com + zenarchitects.com

ZEHRA KARAHASAN

ZEHRA KARAHASAN

Zehra Karahasan Hakkında

İlginizi Çekilebilecek Odaklar

Facebook Yorumları

YORUMLAR